Katarzis

Raffaello szelet-nem csak Valentin-napra

2018. február 12. - Katarzis blog

Nagyon kókuszos, de habkönnyű tészta lágy vaníliakrémmel-ez a Raffaello-szelet (hívhatnánk kókuszos krémesnek is, de így sokkal trendibb.)

 Hatalmas sikert aratott nálunk karácsonykor ez a sütemény, még a nem édesszájú férfiak is rájártak, és ezt kapkodta le mindenki a tálcáról a hagyományos karácsonyi sütik mellől. Bár nincs benne semmi szívecskés, ez az én ajánlatom Valentin-napra, lepjétek meg vele, akit a legjobban szerettek (akár saját magatokat is ♥, ha nincs méltóbb jelentkező).

   Hozzávalók:

(most a 30×20 cm-es tepsimben sütöttem, kicsit vastag lett, valamivel nagyobb lehet, kisebb ne!)

   Tésztához:

  • 6 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 12 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg liszt
  • 1 csapott kávéskanál sütőpor

   Krémhez:

  • 6 tojássárgája
  • 5 púpos evőkanál cukor
  • 1 vaníliapuding
  • 4 dl tej
  • vaníliaaroma
  • 18 dkg vaj

  Elkészítés:

  • a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot (ezután még addig verem, amíg érződnek a cukorszemcsék)
  • egy külön edényben összekeverjük a lisztet a sütőporral és a kókuszreszelékkel és ezt óvatosan beleforgatjuk a habba
  • sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük/szárítjuk
  • addig megfőzzük a krémet: csomómentesen elkeverjük a tojássárgáját a pudingporral és a cukorral, apránként hozzáadagoljuk a tejet, felforraljuk, gyakran kevergetve kihűtjük
  • a vajat kihabosítjuk, hozzáadjuk a hideg főzött krémet és az aromát, a tészta tetejére ráhalmozzuk, simára kenjük, kókuszreszelékkel vagy mandulaforgáccsal megszórjuk
  • kicsit lehűtve gyönyörűen szeletelhető

   Alaprecept: innen. (Persze 1-2 módosítást most is merészeltem.)

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása