Nagyon kókuszos, de habkönnyű tészta lágy vaníliakrémmel-ez a Raffaello-szelet (hívhatnánk kókuszos krémesnek is, de így sokkal trendibb.)
Hatalmas sikert aratott nálunk karácsonykor ez a sütemény, még a nem édesszájú férfiak is rájártak, és ezt kapkodta le mindenki a tálcáról a hagyományos karácsonyi sütik mellől. Bár nincs benne semmi szívecskés, ez az én ajánlatom Valentin-napra, lepjétek meg vele, akit a legjobban szerettek (akár saját magatokat is ♥, ha nincs méltóbb jelentkező).
Hozzávalók:
(most a 30×20 cm-es tepsimben sütöttem, kicsit vastag lett, valamivel nagyobb lehet, kisebb ne!)
Tésztához:
- 6 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 12 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg liszt
- 1 csapott kávéskanál sütőpor
Krémhez:
- 6 tojássárgája
- 5 púpos evőkanál cukor
- 1 vaníliapuding
- 4 dl tej
- vaníliaaroma
- 18 dkg vaj
Elkészítés:
- a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot (ezután még addig verem, amíg érződnek a cukorszemcsék)
- egy külön edényben összekeverjük a lisztet a sütőporral és a kókuszreszelékkel és ezt óvatosan beleforgatjuk a habba
- sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük/szárítjuk
- addig megfőzzük a krémet: csomómentesen elkeverjük a tojássárgáját a pudingporral és a cukorral, apránként hozzáadagoljuk a tejet, felforraljuk, gyakran kevergetve kihűtjük
- a vajat kihabosítjuk, hozzáadjuk a hideg főzött krémet és az aromát, a tészta tetejére ráhalmozzuk, simára kenjük, kókuszreszelékkel vagy mandulaforgáccsal megszórjuk
- kicsit lehűtve gyönyörűen szeletelhető
Alaprecept: innen. (Persze 1-2 módosítást most is merészeltem.)