Katarzis

Panírozott húsrudacskák hónap végére

2018. május 28. - Katarzis blog

Húsimádóknak egész biztosan elképzelhetetlen, hogyan lehet egy falatnyi húsból ehető feltétet varázsolni egy egész család számára... például egy jó főzelékre. Pedig nem lehetetlen, nekem több ötletem is van, de most csak egyet mutatok. 

 A mindössze 2 evőkanál darált húst igénylő ostyás hús nem saját találmány. Ilyen dolgok születnek ott, ahol a szegénység találkozik a kreativitással, aztán olyannyira jól sikerül a dolog, hogy még hidegtálakon is megállja a helyét, ha kevésből kell sokat és mutatósat összehozni.

  Hozzávalók:

  • 1 ostyalap (a hétvégén megosztott süti miatt szinte mindig van itthon)
  • fél marék darált hús (10 dkg)
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • fűszerek: só, bors, fokhagyma (friss vagy granulátum)
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál prézli
  • só, bors
  • panírhoz: liszt, 2 tojás, só, bors, prézli
  • sütéshez: olaj

Elkészítés:

  • elkészítjük a fasírthúst: összekeverjük a darált húst a tojással, zsemlemorzsával, fűszerekkel (a megszokottnál jobban fűszerezzük az íztelen ostya miatt)
  • a petrezselymet egészen apróra vágjuk
  • a hússal lekenjük az ostyalap kevésbé sima oldalát (bár néha, mint most is, egyforma mélyen kockásak), meghintjük a finomra vágott petrezselyemzölddel és formázhatóvá hagyjuk puhulni (10-30 perc; a folyamat gyorsítható, ha 1 evőkanál vizet is belegyúrunk a húsba)

  • 12 szeletre vágjuk a 30×30-as ostyalapot (az egyik oldalt háromfelé, majd a sávokat négyfelé)
  • ha a széle kemény maradt, vágjuk le azt a pár milimétert
  • a szeleteket a hosszabb rész felől kezdjük feltekerni (így kevésbé ducik lesznek a hengerek, jobban átsülnek)
  • előkészítjük a panírozáshoz a lisztet, tojást, prézlit
  • ugyanígy panírozzuk, mint bármi mást, aztán forró bő olajban sütjük ki, egyetlen dologra kell itt figyelni, amennyiben serpenyőben sütjük, az ostya záródása kerüljön alulra, így összesül azonnal, nem fog szétválni fordítás után sem
  • konyhai törlőre szedjük ki és azonnal fogyasztható (én csak frissen szeretem)

 

Jó étvágyat!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod a barátaiddal is. Facebook-oldalunkhoz csatlakozva elsőként értesülsz a legújabb bejegyzéseinkről és az aktuális témákról is. Köszönöm, hogy itt voltál!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása