Régebben elképzelhetetlen volt, hogy a fagyisnál a krémes-tejszínes fagylaltok helyett inkább a vizes sorbeteket válasszam, de egy isteni finom citromsorbet elindította a lavinát, már mindenhol csak ezeket lesem, szerintem mostanra végig is kóstoltam minden létező gyümölcsből. És mivel nagyon egyszerű édesség, időnként otthon is készül nálam... most épp őszibarackból.
Hozzávalók:
- 60 dkg őszibarack
- kb. 15 dkg cukor (lehet méz vagy más édesítőszer is)
- 1,5 dl víz
- 1-2 evőkanál citromlé
- pár csepp vanília-aroma
Elkészítés:
- a vizet a cukorral felforraljuk, teljesen kihűtjük
- a barackot meghámozzuk, villával vagy turmixban pépesítjük, belekeverjük az átszűrt citromlevet és a vaníliát
- az édes szirupot kis részletekben adagoljuk hozzá, hogy a gyümölcspép krémessége megmaradjon
- kóstoljuk, cukorral-citromlével saját ízlésre formáljuk
- műanyag edényben a fagyasztóba tesszük, félóránként átkeverjük, hogy minél több levegő jusson a masszába
- csontig meg tud fagyni, ezért tálalás előtt hagyjuk kicsit engedni
Jó étvágyat! Kellemes nyarat!
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod a barátaiddal is. Facebook-oldalunkhoz csatlakozva elsőként értesülsz a legújabb bejegyzéseinkről és az aktuális témákról is. Köszönöm, hogy itt voltál!