Katarzis

Őszibarack sorbet

2018. július 27. - Katarzis blog

Régebben elképzelhetetlen volt, hogy a fagyisnál a krémes-tejszínes fagylaltok helyett inkább a vizes sorbeteket válasszam, de egy isteni finom citromsorbet elindította a lavinát, már mindenhol csak ezeket lesem, szerintem mostanra végig is kóstoltam minden létező gyümölcsből.  És mivel nagyon egyszerű édesség, időnként otthon is készül nálam... most épp őszibarackból. 

Hozzávalók:

  • 60 dkg őszibarack
  • kb. 15 dkg cukor (lehet méz vagy más édesítőszer is)
  • 1,5 dl víz
  • 1-2 evőkanál citromlé
  • pár csepp vanília-aroma

 

Elkészítés:

  • a vizet a cukorral felforraljuk, teljesen kihűtjük
  • a barackot meghámozzuk, villával vagy turmixban pépesítjük, belekeverjük az átszűrt citromlevet és a vaníliát
  • az édes szirupot kis részletekben adagoljuk hozzá, hogy a gyümölcspép krémessége megmaradjon
  • kóstoljuk, cukorral-citromlével saját ízlésre formáljuk
  • műanyag edényben a fagyasztóba tesszük, félóránként átkeverjük, hogy minél több levegő jusson a masszába
  • csontig meg tud fagyni, ezért tálalás előtt hagyjuk kicsit engedni

 Jó étvágyat! Kellemes nyarat!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod a barátaiddal is. Facebook-oldalunkhoz csatlakozva elsőként értesülsz a legújabb bejegyzéseinkről és az aktuális témákról is. Köszönöm, hogy itt voltál!

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása