Sokféle muffint kipróbáltam az elmúlt időszakban, de egyik sem volt olyan, amely után azt mondtam volna, hogy "megvan, ez az igazi, nem keresgélek tovább!" A tökéletes receptet végül kedves szomszéd-barátnőnek köszönhetem, előbb csak kóstolót hozott, aztán bögrés verzióban adta át a náluk is leginkább beváltat. Én sem méregettem tehát, egy 2,5 dl-es bögrét vettem alapul, a kapott recepten pedig egy hajszálnyit sem változtattam.
Hozzávalók:
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor (ebből kicsit visszaloptam azért a cukortartóba :D )
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 púpos kávéskanál fahéj
- 2 vaníliás cukor
- 1 púpos kávéskanál sütőpor
- 1 nagyobb tojás vagy 2 kicsi
- 1 bögre tej
- fél bögre olaj
- 1 tábla étcsoki
Elkészítés:
- előbb a száraz hozzávalókat keverjük össze, aztán ráütjük a tojást, ráöntjük a tejet és az olajat, mindet összekeverjük (sok helyen olvastam, hogy nem kell alapos kidolgozás, szerencsére ez 2-3 kavarás után már csomómentes lett)
- a formába belerakjuk a kapszlikat, és 3/4-éig töltjük a formát
- a csokoládét kockákra vágjuk és mindegyikbe rakunk kedvünk szerint (6-7 kis kockát tettem egy-egy muffinba, belenyomtam a masszába, hogy ne maradjon mind a tetején)
- előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük
Pont 16 darab lett belőle és nem sikerült megtapasztalni, kiszárad-e másnapra. :)
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod a barátaiddal is. Facebook-oldalunkhoz csatlakozva elsőként értesülsz a legújabb bejegyzéseinkről és az aktuális témákról is. Köszönöm, hogy itt voltál!