A meggy a mákkal mindig is egy különlegesen finom párost alkotott, ha pedig sikerül a tésztát is jól megválasztani hozzájuk, nem is kérdés, elkápráztatunk-e másokat a végeredménnyel. Az már csak hab a tortán, hogy mindez 20 perc alatt és könnyedén megvalósító, még akkor is, ha játszunk kicsit a formákkal és most inkább egy ünnepélyes tortakoszorút készítünk az egyébként egyszerű töltött levelesből.
Hozzávalók:
- 2 db Dr. Oetker Leveles tészta
- 1 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vaníliás cukor
- 5 dkg vaj
- 15 dkg darált mák
- 20 dkg befőtt meggy
- 1 evőkanál porcukor a süti lehintéséhez
Elkészítés:
-
a leveles tésztát kivesszük a hűtőből, 10-15 percig hagyjuk szobahőmérsékleten kibontás előtt
-
a mákot összefőzzük a tejjel, vajjal, cukorral (1-2 perc), aztán a citromhéjat is belekeverjük
-
amíg hűl, a meggyet kimagozzuk, szűrőben kicsit megnyomkodjuk
-
a sütőt előmelegítjük
-
a leveles tésztát kitekerjük, lekenjük a mákos töltelékkel, leszórjuk a meggyel, nem túl szorosan feltekerjük, aztán félkörben behajlítjuk
-
sütőpapírral együtt tesszük tepsibe, a két tekercsből egy kört formázunk (ha sok a tészta, és nem férne bele, vágjunk ki egy szakaszt, ez oldalt is megsül, lesz legalább kóstolónk is a felvágás előtt)
-
a koszorút 5 cm-enként bevágjuk a tészta 3/4 részéig, hogy szeletelve is legyen, de egyben is maradjon a forma
-
kb. 25 perc alatt sül készre, a tepsiben hagyjuk kihűlni
-
a két félkört áttesszük egy kerek tortástálra, itt ismét egymáshoz igazítjuk őket, leszórjuk porcukorral
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod a barátaiddal. Ha még nem tetted, gyere, csatlakozz a Katarzis Facebook oldalához , így nem maradsz le semmiről.