Katarzis

Kapros-túrós batyu leveles tésztából

2019. március 26. - Katarzis blog

Különlegesen finom édes töltelék egy szétolvadóan omlós, mégis ropogós enyhén sós tésztában. Pillanatok alatt elkészül, az egyszerű ebédet is megkoronázza, tökéletes akár desszertnek, akár második fogásnak egy tartalmas leves mellé. 

Elkészítési idő: 15 perc+15 perc sütés.

Hozzávalók:

(30 darabhoz)

  • 2 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
  • 35 dkg túró
  • 2 kanál gríz
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 tojás a töltelékbe+ 1 tojás lekenni
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 1 csokor zöld kapor

Elkészítés:

A leveles tésztát kivesszük a hűtőből, szobahőmérsékleten hagyjuk 10-15 percig, addig a sütőt előmelegítjük és elkészítjük a batyukat. A kaprot apróra vágjuk, összekeverjük a túróval, tejföllel, tojással, cukorral, vaníliás cukorral, grízzel. A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, a papírt áttesszük a tepsibe. A tésztát 8×8 cm-es kockákra vágjuk, mindegyikbe egy púpos teáskanálnyi tölteléket teszünk, a csücsköket jól összenyomjuk. Lekenjük tojással a megformázott batyukat, egymástól 5 cm távolságra tepsibe rakjuk és kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod a barátaiddal. Ha még nem tetted, gyere, csatlakozz a Katarzis Facebook oldalához , így nem maradsz le semmiről.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása