Katarzis

Fokhagymás-sajtos rakott cukkini

2019. július 06. - Katarzis blog

Nagyon sokáig a cukkinit fogyasztható állapotban csak rántva tudtuk elképzelni, amit lehet nagyon szeretni, de egy idő után unalmassá válhat. Arról nem beszélve, hogy készíteni, a tűzhely mellett álldogálni sem túl kellemes a nyári kánikulában. Egy hőálló tálban pillanatok alatt összerakható finom sajttal, fokhagymásan, aztán hadd süljön magának, amíg mi a hűvös szobában valami sokkal kellemesebbel vagyunk elfoglalva. A most következő alaprecept bármilyen sonkával, virslivel, baconnel feldobható.

Hozzávalók:

  • 50 dkg zsenge cukkini
  • 25 dkg sajt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • só, bors, esetleg csipet levesízesítő vagy kakukkfű
  • 4 duci gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 dl tejszín

Elkészítés: 

  • a cukkinit mossuk, felkarikázzuk
  • egy laposabb hőálló edény aljába kevés olajat öntünk, megszórjuk zsemlemorzsával, aztán a reszelt sajt 1/3-ával
  • a tojásokat villával meglazítjuk, belekeverjük a sót, a fűszereket, belenyomjuk a fokhagymát
  • a cukkinikarikákat egyenként beleforgatjuk a lisztbe, tojásba és úgy rakjuk rá a reszelt sajtra, hogy egymást félig fedjék
  • sajttal bőven leszórjuk, aztán ismét jön egy réteg tojásos cukkini, tehát megismételjük az előbbi folyamatot (több réteget ne rakjunk, ha nagyobb adag kell, inkább nagyobb tepsit válasszunk)
  • sajttal és kevés rászórt zsemlemorzsával zárunk, a tejszínt a legvégén rákanalazzuk
  • sütőben egy darabig lefedve sütjük, aztán a tetejét is jól megpirítjuk

 

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod a barátaiddal is. Facebook-oldalunkhoz csatlakozva elsőként értesülsz a legújabb bejegyzéseinkről és az aktuális témákról is. Köszönöm, hogy itt voltál!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása