Katarzis

Áfonyás, fehércsokis muffin

2020. január 16. - Katarzis blog

Nagyon gyorsan elkészíthető, egyszerű desszert, amiben tökéletes harmóniát alkot az áfonya savanyúsága és a fehér csoki édessége. Maga a tészta is könnyű, szinte már piskótás, másnap is puha és érdekesen túrós ízű a kefír miatt. 

Hozzávalók: 

(10 db muffinhoz lett elegendő)

  • 1 tojás
  • 8 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1,8 dl kefir
  • 18 dkg liszt
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 vanília
  • 1 citrom reszelt citromhéj
  • 1 marék áfonya
  • fél tábla fehér csoki

Elkészítés:

  • jól kidolgozzuk a vajat a cukorral és a tojással, hozzáöntjük a kefirt, a vaníliát, citromhéjat, végül a sütőporral elkevert lisztet is beleforgatjuk, de ezzel már nem szabad sokat kevergetni
  • az áfonyát és a picike kockákra vágott csokit én a formában a tésztára osztom, belenyomkodom, de keverhetjük a masszába is szétporciózás előtt
  • a kapszlikat 3/4-éig töltjük és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a muffin teteje enyhe aranybarna színt kap, de tűpróbával azért a belsejét is ellenőrizzük

 

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod a barátaiddal is.

Ha követni szeretnél és még több érdekes és hasznos dologról olvasni, csatlakozz a Katarzis Facebook oldalához

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása