Nagyon gyorsan elkészíthető, egyszerű desszert, amiben tökéletes harmóniát alkot az áfonya savanyúsága és a fehér csoki édessége. Maga a tészta is könnyű, szinte már piskótás, másnap is puha és érdekesen túrós ízű a kefír miatt.
Hozzávalók:
(10 db muffinhoz lett elegendő)
- 1 tojás
- 8 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1,8 dl kefir
- 18 dkg liszt
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 1 vanília
- 1 citrom reszelt citromhéj
- 1 marék áfonya
- fél tábla fehér csoki
Elkészítés:
- jól kidolgozzuk a vajat a cukorral és a tojással, hozzáöntjük a kefirt, a vaníliát, citromhéjat, végül a sütőporral elkevert lisztet is beleforgatjuk, de ezzel már nem szabad sokat kevergetni
- az áfonyát és a picike kockákra vágott csokit én a formában a tésztára osztom, belenyomkodom, de keverhetjük a masszába is szétporciózás előtt
- a kapszlikat 3/4-éig töltjük és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a muffin teteje enyhe aranybarna színt kap, de tűpróbával azért a belsejét is ellenőrizzük
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod a barátaiddal is.
Ha követni szeretnél és még több érdekes és hasznos dologról olvasni, csatlakozz a Katarzis Facebook oldalához.