@nagypapi: valószínű, hogy ezért is elterjedtebb még mindig a hagyományos olajban sütés. És nekem ízre is finomabb. Sütőben sütve szerintem valamivel kevesebb lesz benne a kalória, van, akinek ez is számít, már ha nevezhető egy szelet rántott hús kalóriaszegénynek :D
Köszönöm hogy ilyen csodálatos ételeket megosztottál velünk. Már látom hogy fogok főzni belőle,hiszen jobbnál jobb ételek vannak fent. Nagyon tetszik! Sok sikert a továbbiakban a munkádhoz. Üdvözlettel egy nagymama aki nagyon szeret sütni főzni !
Isteni ez a recept ! Most csinalom másodjára és mèg az olasz szájíznek is nagyon bevált !
A túró szerintem is kevés ( de azt is hozzáteszem hogy Svájci túróval csináltam ami itt puhább és nem annyira zsíros mint az otthoni ) és kevesebb cukorral csináltam ( 6dkg ) .
Ez lett most a kedvencem ! Köszönöm
Tudod, a "zsidó tojás" olyan hagyományos, mondhatni, történelmi elnevezés, mint a cigánypecsenye, a franciakrém, az orosz hússaláta, a hollandi mártás, a svéd gomba, és még sorolhatnám. Meglepő, hogy te eddig még nem találkoztál ezzel az elnevezéssel.
Nem tudtam, hogy a tojás is lehet zsidó. De tényleg, mi az hogy zsidótojás? A főt tojást minden nép ismeri a kb.100000 éve. A tojásos kenyér elkészítése nem nemzet függő, hanen kreativitás kérdése. Reggel csinálkok tojásos kenyeret magyar mödra, magyartojás néven.:-)
Juj, de vicces hozzászólás! :D Hát ilyen elvetemült népek laknak felénk, védelmükben mondom, hogy azért legtöbbször csontos hússal, csülökkel készül a káposztás paszuly, a csont csak nem kár egy levesbe? De ha van miből dőzsölni, húst is főzünk bele, érdemes lenne megkóstolni egyszer, szerintem nem semmiért maradt fent a sok modern kaja mellett.
Ilyen "paraszti ételt" a kiskunságban és a
jászságban nem ismertek. Nagyapám igencsak elcsodálkozott volna a tanyán, ha nagyanyán ilyenre vetemedett volna a füstölt hússal éa a kolbásszal.Jobb nem is belegondolni.
Sokakat a paszuj zavar meg. Viharsaki gyerek voltam. Paszujból anyám levest főzött. De elkészítette a paszuj, úgy hogy már levesnek is bab nevet adott. Ezt úgy készítette el, hogy a beáztatott babot sok babbal /zöldségekel/ megfőzte levesnek. Amikor megfőtt a babbó annyit kiszedett, hogy a maradék levest beránthassa, esetleg csipettkét is főzhessen bele! A kiszedett babozt kevés vízzel felöntötte, majd rántást készített, zsír, liszt, reszelt, vagy apróra vágott fokhagymával besűrítette. a rántásos edénybe(esetleg ugyanakkora másikba) zsírt melegitett, melyben hosszúkásra vágott vöröshanymát fonnyasztott, örölt pakrikával! A beránott babot cukorral és ecettel ízesitette! AÍmikor kész volt, ennek tetejére öntötte a az elkészített hagymával, paprikával elkáészíatett híg öntetet. Anyám a káposzta és bab keveréket káposztás babnak hívta. Több volt benne a bab. Sólett helyett pobálják ki az álltalam leírt, babfözeléket. Persze egyikbenn sem árt belefőzni kis fülstőlt árút! Jóétvágyat! Egyébbként sokszor késwzítek.
Katarzis
Utolsó kommentek:
Mária Vargáné Schettrer 2021.11.26. 11:09:06
Bejegyzés: Kakaós ostyatorta
Katarzis blog 2021.01.10. 16:36:34
Bejegyzés: Panírozási trükkök
nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2021.01.10. 10:01:40
Bejegyzés: Panírozási trükkök
Trembeczki Anikó 2020.07.15. 17:19:54
Bejegyzés: Bakacsók, a kávéimádók kedvenc sütije
Katarzis blog 2020.01.16. 12:30:54
Bejegyzés: Rétes, pászka, peterák-ősi szatmári ételeink
Marika Kovácsné 2020.01.04. 14:14:17
Bejegyzés: Rétes, pászka, peterák-ősi szatmári ételeink
Katarzis blog 2019.12.01. 13:09:30
Bejegyzés: Káposztás paszuly
Kettyo 2019.11.30. 18:42:21
Bejegyzés: Káposztás paszuly
Katarzis blog 2019.07.22. 14:11:59
Bejegyzés: Citromos álom
Katarzis blog 2019.07.22. 14:11:02
Bejegyzés: Így készül a bécsi palacsinta
Rzsébet Rádli 2019.07.21. 12:49:23
Bejegyzés: Citromos álom
Maris Horváth 2019.07.18. 09:30:44
Bejegyzés: Így készül a bécsi palacsinta
Zsuzsanna Szamosi 2019.03.17. 11:35:06
Bejegyzés: Így készül a bécsi palacsinta
Amerigo Taylor 2019.03.09. 22:24:10
Bejegyzés: Tojásos szendvicskrém, azaz zsidótojás
Ádám Horváth 2019.03.09. 20:36:27
Bejegyzés: Tojásos szendvicskrém, azaz zsidótojás
Katarzis blog 2019.02.12. 20:03:01
Bejegyzés: Káposztás paszuly
Katarzis blog 2019.02.12. 19:54:38
Bejegyzés: Káposztás paszuly
Katarzis blog 2019.02.12. 19:53:02
Bejegyzés: Káposztás paszuly
István Bene 2019.02.12. 17:06:15
Bejegyzés: Káposztás paszuly
Ferenc Varga 2019.02.11. 16:53:02
Bejegyzés: Káposztás paszuly