Katarzis

Utolsó kommentek:

Mária Vargáné Schettrer 2021.11.26. 11:09:06

Üdvözlöm ! A tárolásra mit javasol,hogy ne ereszkedjen meg a tortalap?

Bejegyzés: Kakaós ostyatorta

Katarzis blog 2021.01.10. 16:36:34

@nagypapi: valószínű, hogy ezért is elterjedtebb még mindig a hagyományos olajban sütés. És nekem ízre is finomabb. Sütőben sütve szerintem valamivel kevesebb lesz benne a kalória, van, akinek ez is számít, már ha nevezhető egy szelet rántott hús kalóriaszegénynek :D

Bejegyzés: Panírozási trükkök

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2021.01.10. 10:01:40

Amit a sütőben sütésnél megspórolsz az olajon (ill. szagon), azt bukod a többlet energiafelhasználáson.

Bejegyzés: Panírozási trükkök

Trembeczki Anikó 2020.07.15. 17:19:54

Tetszik a süti, de hiányolom a recept leírásából, hogy mekkora -- cm X cm -es tepsiben kell sütni ??!! Köszönöm

Bejegyzés: Bakacsók, a kávéimádók kedvenc sütije

Katarzis blog 2020.01.16. 12:30:54

Köszönöm Marika a kedves szavaidat! Örülök, hogy találtál hasznos és érdekes dolgokat nálam. :) Jó sütést-főzést kívánok magad és családod örömére! :)

Bejegyzés: Rétes, pászka, peterák-ősi szatmári ételeink

Marika Kovácsné 2020.01.04. 14:14:17

Köszönöm hogy ilyen csodálatos ételeket megosztottál velünk. Már látom hogy fogok főzni belőle,hiszen jobbnál jobb ételek vannak fent. Nagyon tetszik! Sok sikert a továbbiakban a munkádhoz. Üdvözlettel egy nagymama aki nagyon szeret sütni főzni !

Bejegyzés: Rétes, pászka, peterák-ősi szatmári ételeink

Katarzis blog 2019.12.01. 13:09:30

Nálunk mindenféle babra mondják. Itt még a zöldbab is zöldpaszuly.

Bejegyzés: Káposztás paszuly

Kettyo 2019.11.30. 18:42:21

Nálunk a paszuly csak a nagyméretű bab, mint a nagy tarka, vagy az óriás fehér. Kisszemű babra nem mondjuk, hogy paszuly.

Bejegyzés: Káposztás paszuly

Katarzis blog 2019.07.22. 14:11:59

De jó! Nagyon örülök, váljék egészségetekre! És köszönöm a visszajelzést!

Bejegyzés: Citromos álom

Katarzis blog 2019.07.22. 14:11:02

Szia! Később sem sikerült? Talán valami technikai gond lehet nálam vagy nálad. :(

Bejegyzés: Így készül a bécsi palacsinta

Rzsébet Rádli 2019.07.21. 12:49:23

Tegnap elkészítettem, most teszteltem!! Valami fenséges, Isteni finom lett....katarzis!! :-) Köszönöm a lehetőséget! :-)

Bejegyzés: Citromos álom

Maris Horváth 2019.07.18. 09:30:44

Helló! Szerettem volna kinyomtatni, de csak a recept elejét tudtam. Nem tudom mi a probléma. Szép napot mindenkinek.

Bejegyzés: Így készül a bécsi palacsinta

Zsuzsanna Szamosi 2019.03.17. 11:35:06

Isteni ez a recept ! Most csinalom másodjára és mèg az olasz szájíznek is nagyon bevált ! A túró szerintem is kevés ( de azt is hozzáteszem hogy Svájci túróval csináltam ami itt puhább és nem annyira zsíros mint az otthoni ) és kevesebb cukorral csináltam ( 6dkg ) . Ez lett most a kedvencem ! Köszönöm

Bejegyzés: Így készül a bécsi palacsinta

Amerigo Taylor 2019.03.09. 22:24:10

Tudod, a "zsidó tojás" olyan hagyományos, mondhatni, történelmi elnevezés, mint a cigánypecsenye, a franciakrém, az orosz hússaláta, a hollandi mártás, a svéd gomba, és még sorolhatnám. Meglepő, hogy te eddig még nem találkoztál ezzel az elnevezéssel.

Bejegyzés: Tojásos szendvicskrém, azaz zsidótojás

Ádám Horváth 2019.03.09. 20:36:27

Nem tudtam, hogy a tojás is lehet zsidó. De tényleg, mi az hogy zsidótojás? A főt tojást minden nép ismeri a kb.100000 éve. A tojásos kenyér elkészítése nem nemzet függő, hanen kreativitás kérdése. Reggel csinálkok tojásos kenyeret magyar mödra, magyartojás néven.:-)

Bejegyzés: Tojásos szendvicskrém, azaz zsidótojás

Katarzis blog 2019.02.12. 20:03:01

Juj, de vicces hozzászólás! :D Hát ilyen elvetemült népek laknak felénk, védelmükben mondom, hogy azért legtöbbször csontos hússal, csülökkel készül a káposztás paszuly, a csont csak nem kár egy levesbe? De ha van miből dőzsölni, húst is főzünk bele, érdemes lenne megkóstolni egyszer, szerintem nem semmiért maradt fent a sok modern kaja mellett.

Bejegyzés: Káposztás paszuly

Katarzis blog 2019.02.12. 19:54:38

Köszi a leírást, ilyet is szoktak felénk, ez a "törtpaszuly" :)

Bejegyzés: Káposztás paszuly

Katarzis blog 2019.02.12. 19:53:02

Nálunk azért paszuly, mert a bab maga is "paszuly". :D

Bejegyzés: Káposztás paszuly

István Bene 2019.02.12. 17:06:15

Ilyen "paraszti ételt" a kiskunságban és a jászságban nem ismertek. Nagyapám igencsak elcsodálkozott volna a tanyán, ha nagyanyán ilyenre vetemedett volna a füstölt hússal éa a kolbásszal.Jobb nem is belegondolni.

Bejegyzés: Káposztás paszuly

Ferenc Varga 2019.02.11. 16:53:02

Sokakat a paszuj zavar meg. Viharsaki gyerek voltam. Paszujból anyám levest főzött. De elkészítette a paszuj, úgy hogy már levesnek is bab nevet adott. Ezt úgy készítette el, hogy a beáztatott babot sok babbal /zöldségekel/ megfőzte levesnek. Amikor megfőtt a babbó annyit kiszedett, hogy a maradék levest beránthassa, esetleg csipettkét is főzhessen bele! A kiszedett babozt kevés vízzel felöntötte, majd rántást készített, zsír, liszt, reszelt, vagy apróra vágott fokhagymával besűrítette. a rántásos edénybe(esetleg ugyanakkora másikba) zsírt melegitett, melyben hosszúkásra vágott vöröshanymát fonnyasztott, örölt pakrikával! A beránott babot cukorral és ecettel ízesitette! AÍmikor kész volt, ennek tetejére öntötte a az elkészített hagymával, paprikával elkáészíatett híg öntetet. Anyám a káposzta és bab keveréket káposztás babnak hívta. Több volt benne a bab. Sólett helyett pobálják ki az álltalam leírt, babfözeléket. Persze egyikbenn sem árt belefőzni kis fülstőlt árút! Jóétvágyat! Egyébbként sokszor késwzítek.

Bejegyzés: Káposztás paszuly
süti beállítások módosítása