Katarzis

Citromos joghurtfagyi

2017. június 15. - Katarzis blog

 Az igazi fagylaltok általában főzéssel készülnek, a friss tojás majdnem mindegyiknél elengedhetetlen hozzávaló, de a gyümölcsfagyi lazább kategória. A citromfagyinál például egyáltalán nem elvárás, hogy krémes legyen, gyakran minél vizesebb, annál jobb, merthogy a citromos ízt mindig inkább akkor kívánjuk, ha szomjasak vagyunk. Ha mégis valami tejesebbre vágyunk egyszerű granitánál, készítsünk citromos joghurtfagyit, ami sem tojást, sem főzést nem igényel.

 

  Így végre natúr joghurtot is esznek a gyerekek, a citrom összes C-vitamin-tartalma is megmarad, frissít, hűsít, egy kis tejszínnel felturbózva pedig még jobban táplál (nem vagyok túl trendi ezen a téren, miközben mindenki mindenhol az alacsony kalóriát hangoztatja, én általában azt nézem, hogyan tudok a rosszevő gyerekembe minél több értékes tápanyagot becsempészni).

Hozzávalók:

  • 4 dl savómentes, zsíros joghurt (görög joghurt vagy a hagyományos joghurt, de azt felhasználás előtt 1-2 órával öntsük egy szitába vagy vászonanyagba, és ami nem odavaló, az majd szépen kicsöpög; ha esetleg semmi nem csöpög ki, akkor eredetileg is tökéletes volt :D )
  • 2 dl tejszín (15 %-os főzőtejszín tökéletes, maga a görög joghurt már elég zsíros)
  • 1 citrom leve (és lereszelt héja)
  • 2 evőkanál porcukor (lehet több is, de szerencsére én is egyre kevesebb cukrot használok, az ugyanis nem értékes tápanyag)
  • vanília (elhagyható)

 

   Az elkészítése roppant egyszerű. A tejszínben olvasszuk el a cukrot, adjuk hozzá a citromlevet, majd keverjük össze a joghurttal. (Én szívem szerint a reszelt citromhéjat is beletenném, de legutóbb is kértek, hogy ezt inkább hanyagoljam, nem mindenki szereti.) Tegyük fagyasztóba, ha türelmetlen a társaság, akkor minél laposabb edénybe, hamarabb átfagy. Én magasba tettem, hogy tudjak szép gombócokat kivenni belőle. Időnként átkevergetjük.

 

Jó étvágyat! :)

 

    Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod a barátaiddal is.

    Ha követni szeretnél és még több érdekes és hasznos dologról olvasni, csatlakozz a Katarzis Facebook oldalához.

 
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása