Katarzis

Málnahabos képviselőfánk

2017. június 22. - Katarzis blog

  Ez a sütemény valami isteni, de őszinte leszek veletek, ez most nem egy villámgyors kategóriás. Illetve... kész van ez hamar, ha tudjuk, melyik műveletet melyik után érdemes csinálni, de üresjárat nincs közben, legalább 40 percre be kell költözni a konyhába!

  Szerintem megéri. :) 

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

Képviselőfánk

  • 1,6 dl víz
  • 8 dkg vaj
  • csipet só
  • 10 dkg liszt
  • 3 nagyobb tojás

Vaníliakrém

  • 3 nagyon friss tojás
  • 3 dl tej
  • 3 csapott evőkanál liszt 
  • 1 rúd vanília kikapart belseje
  • 2 evőkanál cukor

Málnahab

  • 2 dl jól lehűtött habtejszín
  • 1-2 evőkanál cukor
  • 1 habfixáló
  • 20 dkg tisztított, megmosott, jól lecsepegtetett málna

 

  Elkészítés:

 

Természetesen a tésztával kezdünk, hiszen annak sülni is kell, hűlni is kell.

A képviselőfánkot pontosan így készítem, bármi is legyen a töltelék:

Karamellkrémes képviselőfánk

 

  Mivel a képviselőfánkokra a sütőben 20 percig gyakorlatilag "ránézni sem szabad", van időnk közben elkészíteni a krémet. A vaníliakrémhez előbb szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, oldalra tesszük. A tej 3/4-ét forrni tesszük a vaníliával, addig a lisztet csomómentesre keverjük a tojássárgájával és a megmaradt tejjel. Óvatosan hozzáöntjük a forró tejet, simára keverjük majd visszaöntjük a fazékba és nagyon gyenge tűzön besűrítjük. Ekkor forgatjuk bele a felvert tojásfehérjét, ami gyakorlatilag megfő a forró krémben. Átszedjük a fazékból egy porcelántálba és hagyjuk kihűlni.

 A habot is elkészítjük (közben azért mostmár a tésztára is figyeljünk!) A tejszínhabot keményre felverjük a cukorral, habfixálóval és óvatosan beleforgatjuk az összetört málnát. (Ezt lehet áttörve is, magosan is, az enyém natúr, magva, héja benne; ezért is nem tettem habzsákba.)

  A fánkok tetejét teljesen levágjuk.  Ha az is kihűlt és a krém is, kezdhetjük a töltést. A fánkba alulra krém megy, majd ráhalmozunk egy nagy kanál habot. Befedjük a kalapjával, porcukorral lehintjük. 

  Mivel most egészen pici fánkokat készítettem, fejenként három-négyet befaltunk egy szuszra. :D

  Nektek is jó étvágyat kívánok hozzá!

 

 

 

    Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod a barátaiddal is.

    Ha követni szeretnél és még több érdekes és hasznos dologról olvasni, csatlakozz a Katarzis Facebook oldalához.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása