Mégis mit lehet rakni egy gyümölcslevesbe, hogy csak a felnőttek fogyaszthatják?! Hát természetesen azt, ami készül magából a gyümölcsből is, ha valamiért mégsem lesz belőle befőtt, szörp vagy lekvár. Bizony, bizony pálinkát! De mivel ez a pikáns hozzávaló csak a legvégén, tálaláskor kerül bele, a mellőzésével ez a gyümölcsleves is gyerekbarát marad. És biztos vagyok benne, hogy szeretni is fogják, hiszen a rostos gyümölcsleveket itt csak egészen kevés tejszínnel és egy főzés nélküli pudingporral sűrítjük. És ez azt jelenti, hogy a tűzhelyet sem kapcsolni, de még a turmixot se elővenni. Amíg behűtjük, az ízek is összeérnek.
Hozzávalók:
- 50 dkg őszibarack (befőtt vagy édes, érett nyers gyümölcs)
- 4,5 dl rostos őszibaracklé
- 3 dl narancslé
- 1,5 dl tejszín
- 1 főzés nélküli vaníliás krémpor (Aranka)
- fél citrom leve
- 0,5 dl barackpálinka
Elkészítés:
- a barack- és narancslevet egy tálban összekeverjük, lassan hozzáöntjük a tejszínt is, végül a pudingport habverővel csomómentesen elkeverjük benne
- hozzáadjuk a kifacsart, átszűrt citromlé felét és a kész gyümölcslevest a hűtőbe rakjuk
- a barackot feldaraboljuk, meglocsoljuk a citromlé másik felével és a barackpálinkával
- a pálinkás barackot is jól behűtjük és csak tálaláskor keverjük bele a gyümölcslevesbe
Jó étvágyat! Jó pálinkázást! :D
Ha a rostos gyümölcslevek helyett inkább csak tejet és tejszínt használnál vagy esetleg a pudingot szeretnéd teljesen kihagyni a receptből, ezt az isteni gyümölcslevest tudom ajánlani:
Krémes őszibarackleves főzés nélkül