Katarzis

Kecskeméti barackleves felnőtteknek

2017. augusztus 11. - Katarzis blog

Mégis mit lehet rakni egy gyümölcslevesbe, hogy csak a felnőttek fogyaszthatják?! Hát természetesen azt, ami készül magából a gyümölcsből is, ha valamiért mégsem lesz belőle befőtt, szörp vagy lekvár. Bizony, bizony pálinkát!  De mivel ez a pikáns hozzávaló csak a legvégén, tálaláskor kerül bele, a mellőzésével ez a gyümölcsleves is gyerekbarát marad. És biztos vagyok benne, hogy szeretni is fogják, hiszen a rostos gyümölcsleveket itt csak egészen kevés tejszínnel és egy főzés nélküli pudingporral sűrítjük. És ez azt jelenti, hogy a tűzhelyet sem kapcsolni, de még a turmixot se elővenni. Amíg behűtjük, az ízek is összeérnek.

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg őszibarack (befőtt vagy édes, érett nyers gyümölcs)
  • 4,5 dl rostos őszibaracklé
  • 3 dl narancslé
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 főzés nélküli vaníliás krémpor (Aranka)
  • fél citrom leve
  • 0,5 dl barackpálinka

Elkészítés:

  • a barack- és narancslevet egy tálban összekeverjük, lassan hozzáöntjük a tejszínt is, végül a pudingport habverővel csomómentesen elkeverjük benne
  • hozzáadjuk a kifacsart, átszűrt citromlé felét és a kész gyümölcslevest a hűtőbe rakjuk
  • a barackot feldaraboljuk, meglocsoljuk a citromlé másik felével és a barackpálinkával
  • a pálinkás barackot is jól behűtjük és csak tálaláskor keverjük bele a gyümölcslevesbe

Jó étvágyat! Jó pálinkázást! :D

 

 

     Ha a rostos gyümölcslevek helyett inkább csak tejet és tejszínt használnál vagy esetleg a pudingot szeretnéd teljesen kihagyni a receptből, ezt az isteni gyümölcslevest tudom ajánlani:

 Krémes őszibarackleves főzés nélkül

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása