Katarzis

Vörösáfonyás-csokis zabkeksz

2018. január 12. - Katarzis blog

 Ennél egészségesebb zabkeksz....van a blogon, itt, de a finomság versenyében mégsem az, hanem a most következő az abszolút győztes.

Hozzávalók:

24 darabhoz, amit egy nagy tepsiben két adagban sütöttem ki; lapulnak, terülnek, tehát legalább 5 cm távolság legyen a nyers golyók között

  • 18 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 18 dkg nagy szemű zabpehely
  • 15 dkg aszalt vörösáfonya
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • vanília
  • 1 tábla étcsoki (lehet tej- vagy fehér csoki is, de akkor kevesebb cukrot tegyünk a tésztába)

Elkészítés:

  • kézi mixerrel kikeverjük a vajat a tojással és a cukorral, aztán belekeverjük a többi hozzávalót is
  • előmelegítjük a sütőt
  • a tepsibe sütőpapírt terítünk, a masszából nedves kézzel gombócokat formálunk, a tetejüket nagyon picit ellapítjuk
  • halvány aranybarnára sütjük; kiszedéskor puhák, egyenes felületre rakjuk át; ha egymásra pakoljuk, deformálódnak ( :D és szegénykéim eleve sem valami formásak)
  • az étcsokit mikróban felolvasztjuk, 1 evőkanál olajat keverünk hozzá és a tálcára, szorosan egymás mellé sorakoztatott, kihűlt kekszeket kedvünk szerint összecsokizzuk :D 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabina Tóbi 2018.04.07. 11:17:42

Hány fokon és mennyi ideig sütöd?

Katarzis blog 2018.04.07. 12:57:48

10-12 perc elég 180°-on. :)

Szabina Tóbi 2018.04.07. 13:40:44

köszi :-)
süti beállítások módosítása