Ennél egészségesebb zabkeksz....van a blogon, itt, de a finomság versenyében mégsem az, hanem a most következő az abszolút győztes.
Hozzávalók:
24 darabhoz, amit egy nagy tepsiben két adagban sütöttem ki; lapulnak, terülnek, tehát legalább 5 cm távolság legyen a nyers golyók között
- 18 dkg vaj
- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 18 dkg nagy szemű zabpehely
- 15 dkg aszalt vörösáfonya
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- vanília
- 1 tábla étcsoki (lehet tej- vagy fehér csoki is, de akkor kevesebb cukrot tegyünk a tésztába)
Elkészítés:
- kézi mixerrel kikeverjük a vajat a tojással és a cukorral, aztán belekeverjük a többi hozzávalót is
- előmelegítjük a sütőt
- a tepsibe sütőpapírt terítünk, a masszából nedves kézzel gombócokat formálunk, a tetejüket nagyon picit ellapítjuk
- halvány aranybarnára sütjük; kiszedéskor puhák, egyenes felületre rakjuk át; ha egymásra pakoljuk, deformálódnak ( :D és szegénykéim eleve sem valami formásak)
- az étcsokit mikróban felolvasztjuk, 1 evőkanál olajat keverünk hozzá és a tálcára, szorosan egymás mellé sorakoztatott, kihűlt kekszeket kedvünk szerint összecsokizzuk :D
Szabina Tóbi 2018.04.07. 11:17:42
Katarzis blog 2018.04.07. 12:57:48
Szabina Tóbi 2018.04.07. 13:40:44