Katarzis

Tényleg leleményesebb a majom az embernél?

2018. május 30. - Katarzis blog

 A befőzési szezon a bodzaszörppel hivatalosan is elindult már több mint 1 hónapja. 

 De hogy mi köze van ennek az ember kontra majom leleményességhez, azt úgysem találjátok ki, de el fogom árulni a bejegyzés végén. 

 Egy videó következik, melyben adva van egy feladat: az asztalon lévő üvegfiolából kellene kivenni egy mogyorót. Látunk néhány embert, fiatalabbakat, idősebbeket, nőt és férfit is, akik szeretnék ezt megoldani, sajnos sikertelenül. Aztán mutatnak egy majmot, ő az egészből nem csinál gondot, kapásból cselekszik. 

  Nem árulok el többet, nézzétek meg előbb a videót, teszteljétek ti is magatokat, ez tulajdonképpen a Max Planck Evolúciós Antropológiai Intézet egyik kísérlete, amelyben a majmok és az ember közötti problémamegoldó képességet vizsgálták. A végén egy nagy kérdés (melyre a válaszom továbbra is a NEM)

VAJON A MEGFELELŐ DOLGOKAT TANULJUK AZ ISKOLÁBAN?

 Hogy sikerült? Meséljetek! :D

 És hogy miért jutott erről eszembe a szörp készítés és a paradicsom befőzés?

  Hát üvegmosás! Ismerős az a helyzet, amikor mosószeres vízzel üvegmosóval jól megsikáljuk az üveg belsejét és nem győzzük kiöblíteni belőle a habot? Még több víz, még több hab, ha rázod még rosszabb, ha nem, akkor az egész benne marad. Pedig olyan egyszerű a megoldás, mint a mogyoró esetében: a full habos üveget a csap alá tartjuk és a bele folyó vízzel kiüldözzük a habnak az utolsó részecskéjét is. Hi-hi, én már évekkel ezelőtt rájöttem. De szerintem mindenki, aki szokott paradicsomlevet befőzni (valaha jobb napokat látott szeszes italos) üvegekbe :D és falra mászik a folyamatnak ettől a részétől.

 Konklúzió: vagyunk olyan okosak és leleményesek, mint a majmok, de nem inspirál bennünket egy szem mogyoró. Szűk szájú üveget viszont utálunk mosni, tehát ha zavar egy probléma, mi is találunk megoldást!

  Ha szükséges, nálunk is van túlélési ösztön, józan paraszti ész! Értve vagyok, tudós nénik és bácsik?! 

 Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod a barátaiddal is. Facebook-oldalunkhoz csatlakozva elsőként értesülsz a legújabb bejegyzéseinkről és az aktuális témákról is. Köszönöm, hogy itt voltál!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Péter Timár 2018.05.31. 22:18:21

Persze. Most már igen. Az ember eltunyult a jólétben ezért már visszafejlődött a leleményessége.
süti beállítások módosítása