Katarzis

Sajtkrémleves levesgyönggyel

2019. január 06. - Katarzis blog

Ízletes, krémes, testet-lelket átmelengető levesféle, ami nálunk is csak nemrég kapott szerepet. Kóstoljátok meg, ha szeretitek a sajtos dolgokat (és ki nem szereti?), nektek is kedvenccé fog válni.

Hozzávalók:

  • 1 tömlős krémsajt (100 g-os, natúr)
  • 20 dkg trappista sajt (egy része füstölt sajttal is helyettesíthető, azt nálunk nem mindenki szereti, ezért maradt natúr)
  • 8 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 1 l zsírosabb tej
  • 1 csipet szerecsendió
  • picike só, őrölt bors
  • 1 liter alaplé (húslevesből) vagy 1 l víz+2 leveskocka 
  • tálaláshoz levesgyöngy vagy pirított kenyérkockák

Elkészítés:

  • a krémsajtba belereszeljük a kemény sajtot, összekeverjük őket (így soha nem fognak főzés közben összeállni)
  • a vajon nagyon picit megpirítjuk a lisztet, nem barnára, éppen csak, hogy felhabosodjon
  • az alaplét felforrósítjuk, illetve, ha leveskockából készül, akkor azt a vízzel felfőzzük
  • 2 dl alaplével felhígítjuk az összekevert sajtokat, majd ezt a keveréket óvatosan melegítjük, hogy a sajt felolvadjon
  • ha a sajt darabos maradt és teljesen simára szeretnénk, botmixerrel homogénné dolgozhatjuk, de nekem enélkül is mindig kisimul a végére
  • a többi alaplébe belekeverjük a rántást, simára főzzük benne, aztán belekeverjük a sajtos levet, a tejet, fűszerezzük, átforraljuk
  • reszelt vagy apró kockákra vágott füstölt sajttal (most egy darabka sajt snacket karikáztam bele), pirított kenyérkockákkal (azt így készítem) vagy levesgyönggyel tálaljuk

 Jó étvágyat! :)

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod a barátaiddal is. Facebook-oldalunkhoz csatlakozva elsőként értesülsz a legújabb bejegyzéseinkről és az aktuális témákról is. Köszönöm, hogy itt voltál!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása