A brownie és a clafoutis is bizonyos szempontból ugyanaz a sütikategória számomra: nagymamám egyikre is, másikra is azt mondaná: "kedves jányom, tedd ezt vissza a sütőbe, mert még nyers a belseje!" :D
Hát igen, :) bizony nem egy ősmagyar ételről van szó, hanem egy igazi amerikairól, hogy mégis annyira népszerű lett nálunk, az finomságával és egyszerű elkészítésével magyarázható. A tökéletes brownie kívül ropogós, belül ragadós, édességben nincs benne hiány. A minőséges étcsokoládé illetve kakaópor az alaprecept hozzávalója, (hiszen azért brownie a brownie mert barna, tehát jó csokis), de ezen felül mindenféle földi jóval ízesíthető még az alaptészta. Az aszalt gyümölcsöket, csonthéjas- és triplacsokis variációkat hagyjuk meg télire, most kóstoljuk meg inkább isteni málnaszósszal.
