Ha valaki azt hallja, hogy Raffaello házilag, valószínű, hogy a tejporos vagy a szirupos-grízes változat ugrik be elsőre.
Ez, amit most mutatni szeretnék, kissé rendhagyó, mert egyiket sem tartalmazza, kell viszont hozzá mascarpone és 2-3 ostyalap (natúr, töltetlen, a formája nem számít, szerintem minden nagyobb élelmiszerüzletben kapható.) Főzést egyáltalán nem igényel, hacsak nem magunk készítjük a sűrített tejet, esetleg a mascarponét is hozzá, nekem most mindkettő saját volt, a mascarpone otthoni előállításáról itt írtam, a sűrített tej pofonegyszerű készítését pedig épp tegnap próbáltam először, le is írtam jó gyorsan, el ne felejtsem a menetét. ;)
Raffaello golyók
Hozzávalók:
250 g mascarpone
100 g fehér csoki
1 evőkanál tej
150 g sűrített cukros tej
30 g ostya (én jobban szeretek babapiskótát reszelni bele, de az eredeti receptben ostya van)
50 szem mandula
10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A fehér csokit megpuhítjuk a kanál tejjel és kézi mixerrel összedolgozzuk a mascarponéval. Hozzáadjuk a sűrített tejet, végül az egész apróra összetört, összemorzsolt ostyát. Ha nagyon lágy, tegyük kicsit hidegre mielőtt formáznánk. A golyók közepére egy-egy szem mandulát teszünk aztán belehempergetjük a kókuszreszelékbe.
Nagyon finom, krémes, olvad a szádban, ki kell próbálni! :)
A recept innen.