Katarzis

Málnás joghurttorta sütés nélkül

2019. július 10. - Katarzis blog

Egy bő negyedóra alatt elkészíthető, finom, könnyed, gyümölcsös, igazi nyári édesség, amit ha jók az alapanyagok, elrontani sem lehet. Van egy nehéz része is a folyamatnak: kivárni hogy a zselatin elvégezze feladatát; amikor joghurttorta készül, kicsit gyakrabban nyílik meg a hűtőajtó, mintha kötelező lenne 10 percenként megtapogatni a tetejét, hogy szeletelhető-e már.  :D 

Hozzávalók:

  • 25 dkg édes omlós keksz (ha háztartási kekszből készítjük, +5 dkg vaj és némi porcukor is szükséges még hozzá)
  • 8 dkg vaj
  • 1 citrom vagy lime reszelt héja
  • 6 dl joghurt (a fele görög joghurt volt, a másik fele sima joghurt, de az is a magasabb zsírtartalmú)
  • 5 evőkanál cukor
  • 2,5 dl habtejszín
  • 2 vaníliás cukor
  • 2 evőkanál zselatin (2,5 dkg)
  • 1 marék málna

Elkészítés:

  • a málnát megmossuk, szűrőben jól lecsepegtetjük
  • 2 dl joghurtba belekeverjük a cukrot, vaníliát és a zselatint, picit duzzadni hagyjuk, majd addig melegítjük, amíg a cukorszemcsék elolvadnak (forralni semmiképp nem szabad!)
  • amíg hűl kicsit, a kekszet ledaráljuk vagy összetörjük, átmorzsoljuk a vajjal, belereszeljük a citrus héját és beleszórjuk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába, jól lenyomkodjuk (sütőpapírt tegyünk alá, ha ezen fogjuk szeletelni)
  • a langyos joghurthoz hozzákeverjük a többi joghurtot, simára kidolgozzuk
  • a tejszínt habbá verjük, közben hozzácsurgatjuk a joghurtot is, a hab sokat veszít keménységéből, de szuperül levegős marad 
  • kanállal forgatjuk bele a málnát, aztán a kekszes alapra az egészet ráhalmozzuk, elsimítjuk
  • hűtőbe tesszük, pár óra alatt vágható keménységűre szilárdul (mielőtt a formát szétnyitjuk, késsel segítsük, hogy a torta a szélétől elváljon)

Így tudsz odahaza joghurtot készíteni:

Joghurt készítése házilag

Ha pedig görög joghurtot szeretnél varázsolni a simából, ide nézz, milyen egyszerű:

Így készíts görög joghurtot odahaza

 

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod a barátaiddal is. Facebook-oldalunkhoz csatlakozva elsőként értesülsz a legújabb bejegyzéseinkről és az aktuális témákról is. Köszönöm, hogy itt voltál!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása