Egy bő negyedóra alatt elkészíthető, finom, könnyed, gyümölcsös, igazi nyári édesség, amit ha jók az alapanyagok, elrontani sem lehet. Van egy nehéz része is a folyamatnak: kivárni hogy a zselatin elvégezze feladatát; amikor joghurttorta készül, kicsit gyakrabban nyílik meg a hűtőajtó, mintha kötelező lenne 10 percenként megtapogatni a tetejét, hogy szeletelhető-e már. :D
Hozzávalók:
- 25 dkg édes omlós keksz (ha háztartási kekszből készítjük, +5 dkg vaj és némi porcukor is szükséges még hozzá)
- 8 dkg vaj
- 1 citrom vagy lime reszelt héja
- 6 dl joghurt (a fele görög joghurt volt, a másik fele sima joghurt, de az is a magasabb zsírtartalmú)
- 5 evőkanál cukor
- 2,5 dl habtejszín
- 2 vaníliás cukor
- 2 evőkanál zselatin (2,5 dkg)
- 1 marék málna
Elkészítés:
- a málnát megmossuk, szűrőben jól lecsepegtetjük
- 2 dl joghurtba belekeverjük a cukrot, vaníliát és a zselatint, picit duzzadni hagyjuk, majd addig melegítjük, amíg a cukorszemcsék elolvadnak (forralni semmiképp nem szabad!)
- amíg hűl kicsit, a kekszet ledaráljuk vagy összetörjük, átmorzsoljuk a vajjal, belereszeljük a citrus héját és beleszórjuk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába, jól lenyomkodjuk (sütőpapírt tegyünk alá, ha ezen fogjuk szeletelni)
- a langyos joghurthoz hozzákeverjük a többi joghurtot, simára kidolgozzuk
- a tejszínt habbá verjük, közben hozzácsurgatjuk a joghurtot is, a hab sokat veszít keménységéből, de szuperül levegős marad
- kanállal forgatjuk bele a málnát, aztán a kekszes alapra az egészet ráhalmozzuk, elsimítjuk
- hűtőbe tesszük, pár óra alatt vágható keménységűre szilárdul (mielőtt a formát szétnyitjuk, késsel segítsük, hogy a torta a szélétől elváljon)
Így tudsz odahaza joghurtot készíteni:
Ha pedig görög joghurtot szeretnél varázsolni a simából, ide nézz, milyen egyszerű:
Így készíts görög joghurtot odahaza
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod a barátaiddal is. Facebook-oldalunkhoz csatlakozva elsőként értesülsz a legújabb bejegyzéseinkről és az aktuális témákról is. Köszönöm, hogy itt voltál!